SOA spreekuur

Wilt u zich laten testen op een SOA, bijvoorbeeld omdat u een nieuwe relatie heeft of omdat u onveilig gevreeën heeft, maak dan een afspraak op het SOA spreekuur.

Informatie SOA onderzoek:

Wat kost een SOA test bij je huisarts? Een consult bij je huisarts is gratis, maar de kosten voor het SOA-onderzoek van de door de huisarts bij jouw afgenomen testen zijn niet gratis. Opletten dus. De kosten die laboratoria berekenen voor een SOA onderzoek variëren per laboratorium. De tarieven voor een SOA onderzoek op Chlamydia, Gonorroe, Syfilis en/of HIV kunt u nakijken op www.nza.nl. Het is natuurlijk flink schrikken als er plots een dikke rekening op de mat valt.

  • Jongeren tot 25 jaar, sekswerkers, mannen die seks hebben met mannen en mensen afkomstig uit landen waar veel SOA’s voorkomen, kunnen zich gratis en anoniem laten onderzoeken bij de GGD.
  • De SOA-uitslagen (onderzoeken) van de huisarts of GGD zijn betrouwbaar.
  • De arts of verpleegkundige kan je uitleggen wat een uitslag voor je betekent en je vragen beantwoorden. Zo nodig wordt er medicatie uitgeschreven.
  • Als je een SOA hebt, krijg je direct behandeling en zo nodig een gesprek over welke partners je moet waarschuwen. De verpleegkundige kan dit ook (anoniem) voor/met u doen.

Een SOA-test doen en anoniem blijven?

Bestel gemakkelijk online volledig anoniem een betrouwbare SOA-test

https://www.ggdfryslan.nl/seksualiteit-soa/seksuele-gezondheid/testen/